Bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni az optikai hálózatok által kínált, nagy kedvezménnyel kapható szemüvegek és a magánoptikákban készíttetett szemüvegek közötti különbségeket. Mi rejtőzik az akciók mögött? Csábítóan hangozhatnak a nagy kedvezmények, de mit kapunk a pénzünkért cserébe?

Napjainkban a fogyasztói magatartás kutatásának egyik fontos területe a fogyasztók tudatosságának vizsgálata. A tudatos fogyasztó előzetes információgyűjtést követően előre megfontolt vásárlási döntéseket hoz, érvényre juttatva bizonyos, általa fontosnak tartott szempontokat (ártudatosság, minőségtudatosság, márkatudatosság, egészségtudatosság stb.)


Legutóbbi szemüveg vásárlásakor:

  • Kikérdezték részletesen a panaszairól és próbáltak javítani a látásélességén, vagy megnyugtatták, hogy jó még a korábbi dioptria is?
  • Pontosan megállapították a munkatávolságban használt dioptriákat – pl. monitor – vagy csak a távoli és olvasó dioptriát ellenőrizték?
  • Segítettek Önnek a dioptriája, arcformája alapján kiválasztani a legmegfelelőbb keretet?
  • A szemüveg megrendelésekor feljelölték a pupilla távolságát és kitekintési pontjait a kereten?
  • Ha bármilyen megszokási problémája volt, próbáltak segíteni: dioptria ellenőrzés, állítás, magyarázat, vagy csak elhajtották, hogy minden új szemüveget szokni kell?

Ha bármelyik kérdésre NEM a válasz, akkor olvasson tovább és tudja meg Ön is, hogy mi kell egy tökéletes szemüveg elkészüléséhez!

MAGÁNOPTIKA (OPTICONIC)OPTIKAI HÁLÓZAT


Akció: Valós, rejtett tartalmak nélküli kedvezmények márkázott, minőségi termékekre
 
Lencse: Essilor lencsék – a világ vezető lencsegyártó cégétől
2 év felületkezelési garancia + Prémium garancia törésre és karcra
 

Keret: Olcsóbb kategóriás, de minőségi keretek és drágább, de megfizethető egyedi termékek
1 vagy 2 év garancia márkától függően
 
Vizsgálat: kizárólag diplomás optometrista vizsgál, a legkorszerűbb berendezésekkel (objektív látásvizsgálat), ötvözve ezt a régi, hagyományos, tapasztalatokon alapuló módszerekkel (szubjektív látásvizsgálat)

Ajánlás: kizárólag látszerész/ optometrista kolléga általi keret és lencseajánlás: az adott dioptriának és igénynek legmegfelelőbb, ár-érték arányban legkedvezőbb

Légkör: kellemes, családias, páciensközpontú, barátságos, bizalmi

Akció: Kiemelkedő, széles körben reklámozott ajánlatok, jól árazottnak feltüntetett csomagok

Lencse: Saját márkás
Az akciós ajánlatokban a legolcsóbb lencséket reklámozzák, melyek gyenge felületkezelésű, vékonyítás nélküli, saját márkás lencsék


Keret: egységes megjelenés
Maximum 1 év garancia a keretre.
 
 
Vizsgálat: sok esetben nem diplomás optometrista / szemész vizsgál, hanem betanított személyzet, aki a gépi mérés alapján ír fel dioptriát. Futószalagon, emberenként 10-15 perc vizsgálati idővel

Ajánlás: sokszor szakképzetlen eladótól, kötött, előre meghatározott portfólióból


Légkör: protokolláris; fókuszban: értékesítői attitűd, nem a páciens igényei; mennyiségre és nem minőségre menő

Miért érdemes hosszabb távon gondolkodni és a minőségre költeni?

Az optikai hálózatok gyengébb minőségű, olcsó keretei akár néhány hónap alatt elhasználódhatnak, meggyengülhetnek, eltörhetnek.
Előfordul, hogy az adott lencsetípus nem ad megoldást minden távolságra, a gyenge felületkezelés nem biztosít a szemnek teljes körű védelmet (pl. UV védelem), az olcsó multifokális lencse csatornája pedig annyira keskeny, hogy olvasáshoz – monitorozáshoz használhatatlan és megszokási problémát okoz. A rossz tapasztalat pedig egy életre is eltántoríthatja a viselőt, hogy multifokális szemüveget hordjon.

Tehát lehet, hogy relatíve olcsón jut szemüveghez egy optikai hálózatnál, de ha az nem minőségi és nem tartós, vagy nem megfelelő a dioptria és/vagy lencsekonstrukció, akkor pár hónap után a 20-90 ezer forintos szemüveg is pénzkidobássá válik, hiszen újat kell vásárolni rövid időn belül.


A nálunk kapható keretek és lencsék minőségi, professzionális termékek, melyek tartósak, napjaink életviteléhez alkalmazkodó látásélményt nyújtanak minden távolságra és kiváló optikai tulajdonsággal bírnak. Kollégáink fiatal koruk ellenére nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik páciens orientált szemléletüknek köszönhetően minden korosztály számára megtalálják a legmegfelelőbb szemüveget.

A nálunk készült szemüvegek igaz, hogy adott pillanatban drágábbak lehetnek, mint az optikai hálózatok kínálatában szereplő akciós termékek, viszont ezek a keretek és lencsék sokkal strapabíróbbak, így akár 2-3-4 évig sincs szükség cserére. Hosszútávon ár-érték arányt tekintve jobban megéri tudatos fogyasztóként gondolkozni és minőségi termékeket vásárolni.    

Hiszen a szemüveg egy gyógyászati segédeszköz, melyet mindennap viselni kell. Ne bízza a véletlenre! Válasszon minket, szakértőket és elkészítjük Önnek azt a szemüveget, melyre mindig is vágyott!