Funduskamerás szemfenék vizsgálat

Fundusfotó

A szemfenék vizsgálatára és diagnózis felállítására szemész szakorvos jogosult. A szakrendelőkben zajló vizsgálatok során szemcseppel  pupillatágítást végeznek, melyet követően egy +90 dioptriás lencse segítségével, réslámpával ellenőrzik a szemfenék állapotát. Napjainkban azonban hosszú várólisták vannak a szemészeten, egyre kevesebb szemész szakorvossal és egyre több pácienssel.

Erre kínálunk alternatív megoldást a legmodernebb, teljesen automatizált fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül fényképeket készít a szemfenékről.

A szemfenéki képek kiértékelését szemész szakorvosok végzik.

A vizsgálat kulcsfontosságú a cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban, glaukómában (zöldhályogban) szenvedők számára, hiszen ezzel az eszközzel a szemfenék vizsgálat gyorsan, érintés- és fájdalommentesen, várólista nélkül elvégezhető.

A glaukómás pácienseknél az idegrostok károsodása miatt visszafordíthatatlan látómező kiesés és látásromlás következhet be kezelés nélkül. Maga a betegség örökölhető és nem feltétlenül jár fájdalommal.

Az időben felfedezett betegség szemorvos által felírt szemcseppel jól karbantartható és a károsodás kialakulása megelőzhető, ezért rendkívül fontos a szűrése.

A képek digitálisan tárolhatók, mely alapján nyomon követhető az esetleges szembetegség állapota és alakulása.

IDŐPONTOT FOGLALOK LÁTÁSVIZSGÁLATRA

Kapcsolat

Ha kérdése merült fel, keressen minket bizalommal, munkatársunk válaszol.

+36 30 862 0407

1114 Budapest, Kanizsai utca 1.

info@opticonic.hu