Funduskamerás szemfenék vizsgálat

A szemfenék vizsgálatára és diagnózis felállítására szemész szakorvos jogosult. A szakrendelőkben zajló vizsgálatok során szemcseppel  pupillatágítást végeznek, melyet követően egy +90 dioptriás lencse segítségével, réslámpával ellenőrzik a szemfenék állapotát. Napjainkban azonban hosszú várólisták vannak a szemészeten, egyre kevesebb szemész szakorvossal és egyre több pácienssel.

Erre kínálunk alternatív megoldást a legmodernebb, teljesen automatizált fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül, érintés-és fájdalommentesen fényképeket készít a szemfenékről.

A szemfenéki képek kiértékelését a Semmelweis Egyetem szemész szakorvosai végzik a vizsgálatot követő 15 napon belül.

A vizsgálat kulcsfontosságú a cukorbetegségben, magasvérnyomásban, makuladegenerációban, glaukómában (zöldhályogban) szenvedők számára, hiszen ezzel az eszközzel a szemfenék vizsgálat gyorsan, érintés- és fájdalommentesen, várólista nélkül elvégezhető.

A vizsgálat előnye, hogy a  képek digitálisan tárolódnak, melynek köszönhetően nyomon követhető az esetleges szembetegség állapota és alakulása, hiszen a különböző időpontokban végzett kontroll vizsgálatok képei összehasonlíthatóak. A nagy felbontású képeken sokszor olyan apró részletek és elváltozások is felfedezhetőek, amik hagyományos módszerrel vizsgálva nehezebben észrevehetőek.

IDŐPONTOT FOGLALOK

Kapcsolat

Ha kérdése merült fel, keressen minket bizalommal, munkatársunk válaszol.

+36 30 862 0407

1114 Budapest, Kanizsai utca 1.

info@opticonic.hu