Kontaktlencse vizsgálat

A kontaktlencse illesztést minden esetben optometrista- kontaktológus végzi. Először is a tökéletes szemüveges korrekció kerül megállapításra objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Az anamnézis és a nyers látásélesség felvétele után műszeres szemvizsgálat következik, majd a végleges korrekció megállapítása táblaolvasással folytatódik távolra egyszemesen, majd kétszemesen és végül közelre. A vizsgálat időtartama 20-30 perc. A kontaktlencse illesztést minden esetben optometrista- kontaktológus végzi. Először is a tökéletes szemüveges korrekció kerül megállapításra objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Az anamnézis és a nyers látásélesség felvétele után műszeres szemvizsgálat következik, majd a végleges korrekció megállapítása táblaolvasással folytatódik távolra egyszemesen, majd kétszemesen és végül közelre. A vizsgálat időtartama 20-30 perc.

Ez alapján kerül megállapításra a kontaktlencse dioptria, mely eltérhet a szemüveges korrekciótól. Ezt követően réslámpás vizsgálat következik, hogy az adott páciens alkalmas-e a kontaktlencse viselésre.
Amennyiben a kontaktlencse viselésére nincs kizáró ok, az anamnézis során megbeszéltek szerint havi/napi próbalencse illesztése következik. 15-20 perccel az első illesztés után, kontaktlencsében ellenőrzésre kerül a távoli és közeli korrekció, majd réslámpás vizsgálattal kiderül, hogy a lencse jól illeszkedik-e a szemen. Ha minden rendben van, akkor megkezdődhet a betanítás, mely során a páciens megtanulja felhelyezni és eltávolítani a kontaktlencsét, továbbá elsajátítja a kontaktlencse helyes használatát. A betanítás időtartama: 60-90 perc.

A sikeres betanulást követően, 1 hét múlva, kontrollvizsgálat keretein belül megbeszélésre kerül az addigi kontaktlencse viselési tapasztalat.

Fontos tudnivalók:

A betanulásra érdemes rövid körmökkel, műszempilla és smink nélkül érkezni. Érdemes elhozni régi szemüvegünk adatait és/vagy magát a régi szemüveget.

IDŐPONTOT FOGLALOK

Kapcsolat

Ha kérdése merült fel, keressen minket bizalommal, munkatársunk válaszol.

+36 30 862 0407

1114 Budapest, Kanizsai utca 1.

info@opticonic.hu