Miért szeretjük az Essilor Varilux® XR  multifokális lencsét ajánlani? Mert ez a legkiválóbb multifokális lencse a vásárlóink visszajelzése alapján is!  

4 évvel ezelőtt egy másik gyártó legszélesebb multifokális szemüvegét választottam. Hónapokig szenvedtem a megszokással, sosem volt igazán jó az a szemüveg. Erős szorongás előzte meg az új szemüveg készíttetését, hiszen egy kisebb vagyonba kerül egy multifokális szemüveg és féltem, hogy mi lesz, ha ez sem lesz kényelmes?

Az Opticonic Optikát és a Varilux XR lencsét választottam és egy igazi álom az elkészült szemüvegem! Az első pillanattól kezdve tökéletes és le sem veszem lefekvésig! Végre egy lencse, ami mögött nem csak üres marketing szöveg van.

L.Éva

Számos olyan pácienssel találkozunk a munkánk során, mint Éva, aki az előző multifokális lencséjét nem szerette, vagy nagyon nehezen szokta meg. Ennek több oka is lehet.

Milyen hibák miatt nehéz megszokni a multifokális szemüveget?

Rossz dioptria

A tökéletes dioptria nem pusztán éles képet ad, hanem két szemmel kényelmesen viselhető.
Se nem túl gyenge, se nem túl erős, mert az mind a látómező szélességének szűkülését okozza.

Rosszul illeszkedő keret

Ahhoz, hogy éles látást biztosítson egy multifokális szemüveg, a keretnek mindig fixen, ugyanazon a helyen kell lennie, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy jól üljön az orrunkon és be legyen állítva a fülünkön, ne csúszkájon.

Pontatlan feljelölés

A kitekintési pontot tűpontosan a pupillára kell illeszteni és meg kell határozni az olvasó rész helyét.
Ha ezek elcsúsznak, akkor nem lesz kellően széles a látómező, akármilyen csúcskategóriás lencsét választottunk. 

Keskeny csatorna

A középkategóriás multifokális lencse is működhet jól, de nem a számítógép előtt.
Ha valaki aktívan dolgozik és karnyújtásnyi távolságon belüli dolgokat jól kell látnia (monitor + telefon), akkor sajnos nem szabad középkategóriás multifokális lencsét választania, mert nem lesz elégedett. 

Viselő

Ha tökéletesen van elkészítve a szemüveg, akkor nagyon nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a viselő nem tudja megszokni magát a konstrukciót. A gyártó azonban minden esetben biztosít megszokási garanciát és kicseréli egy távoli és egy olvasó szemüvegre.

Ha nem jól készítik el a multifokális szemüveget,
akkor kényelmetlen lesz és nehéz lesz megszokni. 

Sajnos muszáj leszögeznünk: egy valóban jól működő multifokális lencse nem lehet olcsó. Hogy miért? Mert leegyszerűsítve 3 szemüveglencse van beépítve egyetlen lencsébe, tehát úgy kell kalkulálnunk az árral, mintha egyszerre 3 szemüveget vennénk.

Ezután jön a kategória választás, amit az egyszerűség kedvéért úgy szoktak szemléltetni: keskeny, közepes, széles csatorna. Mit jelent ez? Egy hasonlattal szemléltetve: utazhatunk autóval 1000 km-t, de komfort szempontjából nagyon nem mindegy, hogy Trabanttal, Suzukival vagy Mercedessel vágunk neki az útnak, ugye? A lencsék csatorna kialakítása fogja meghatározni, milyen széles lesz a látómezőnk, mennyire intenzíven kell forgatnunk a fejünket a kép kiélesítéséhez. A Varilux® XR lencsék a multifokális lencsék luxusautó kategóriája! 

A lencsegyártók különböző gyártási technológiákat alkalmaznak, melyek láthatatlanul, de mérhetően tesznek különbséget a multifokális lencsék között. Tapasztalataink és pácienseink visszajelzése alapján az Essilor Varilux® XR multifokális lencsék segítik leginkább a gyors alkalmazkodást, csökkentik az imbolygó érzést és biztosítják a könnyű hozzászokást.

A viselők 95%-a már az első napon
megszokja a Varilux® XR lencséjét!

A Varilux lencsék csúcskategóriája a Varilux® XR Series, mely segíti az elektonikus eszközök használatával tűzdelt, felgyorsult életvitelhez való alkalmazkodást:  lehetővé teszi a távolságok közti gyors váltást kevésbé intenzív fejmozgás mellett is, és minimalizálja a mozgás közben lehetséges imbolygó érzést, amit a dioptriák közti átmenet okoz.

A repülés során nekem mindenhova élesen kell látnom, a Varilux lencsével fejmozdítás nélkül éles az összes műszer, legközelebb is ezt a lencsét fogom választani.

Zs.József

Pilóta

Ha megvan a megfelelő Varilux lencse,
jól fogok látni mindenhova?

Sajnos még egy csúcstechnológiás szemüveglencse sem garancia a tökéletes látásra, ha nem megfelelő az optometrista és látszerész munkája. Tehát nagyon nem mindegy, hol készíttetjük el a szemüvegünket! Ahhoz, hogy a szemüveglencse azt tudja nyújtani, amit a gyártó ígér, elengedhetetlen a legjobb dioptria, a jól illeszkedő keret és a tökéletes feljelölés. 

Az Opticonic Optikában elkészítjük a tökéletes multifokális szemüveget!
Önnek már csak viselnie kell!

Ha megvan a megfelelő Varilux lencse és tökéletesen van elkészítve,
jól fogok látni mindenhova?

A válasz igen! Ön jól fog látni mindenhova! Azonban van még egy faktor, ami kikerülhetetlen ahhoz, hogy használni is tudja a multifokális szemüvegét. Az pedig az Ön idegrendszere. Nem véltelenül mondják, hogy a multifokális szemüveget akarni kell használni és meg kell tanulni látni vele. Ezért is érdemes minél fiatalabban, 40 éves kor körül el kezdeni viselni, hiszen annál könnyebben tanulja meg az agy a használatát. 

Mi történik, ha mégsem sikerül megszokni? 

Legalább 2-3 hétig folyamatosan hordani kell a multifokális szemüveget – nem cserélgetve a korábbi szemüveggel – ennyi idő minimum szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, hogy tényleg nem tudja megszokni az idegrendszer a szemüveglencse konstrukcióját. 

Ha így alakulna, akkor az Essilor megszokási garanciát vállal és biztosít egy külön távoli és egy olvasó / munkaszemüveg lencsét a multifokális lencse helyett.  

Az Essilor lencsék további hatalmas előnye, hogy a lencse ára tartalmat egy törés- és karcgaranciát is, ami akkor is érvényesíthető, ha az Ön hibájából sérül, vagy megy tönkre a lencse.

Várjuk szeretettel az Opticonic Optikában, hogy Ön is tökéletesen láthasson!

Értékeléseink

4,9