Manapság már nagyon sokféle multifokális szemüveglencse közül választhatunk. Mi a különség közöttük? Hogyan válasszunk multifokális szemüveglencsét? Mi szükséges ahhoz, hogy valóban kihasználhassuk a lencse tulajdonságait?

Először is muszáj leszögeznünk: egy valóban jól működő multifokális lencse nem lehet olcsó. Hogy miért? Mert leegyszerűsítve 3 szemüveglencse van beépítve egyetlen lencsébe, tehát úgy kell kalkulálnunk az árral, mintha egyszerre 3 szemüveget vennénk.

Ezután jön a kategória választás, amit az egyszerűség kedvéért úgy szoktak szemléltetni: keskeny, közepes, széles csatorna. Mit jelent ez? Egy hasonlattal szemléltetve: utazhatunk autóval 1000 km-t, de komfort szempontjából nagyon nem mindegy, hogy Trabanttal, Suzukival vagy Mercedessel vágunk neki az útnak, ugye? A lencsék csatorna kialakítása fogja meghatározni, milyen széles lesz a látómezőnk, mennyire intenzíven kell forgatnunk a fejünket a kép kiélesítéséhez.

A lencsegyártók különböző gyártási technológiákat alkalmaznak, melyek láthatatlanul, de mérhetően tesznek különbséget a multifokális lencsék között. Tapasztalataink és pácienseink visszajelzése alapján az Essilor Varilux multifokális lencsék segítik leginkább a gyors alkalmazkodást, csökkentik az imbolygó érzést és biztosítják a könnyű hozzászokást.

Multifokális lencse ára

A gyanúsan kedvező árfekvésű multifokális lencsék a legdrágábbak, mert viselőjük jó eséllyel nem fogja tudni használni az elkészült szemüvegét. 

Látómező szélesség

A lencsegyártóknak különböző kialakítású multifokális lencséik vannak. Fontos ismerni a viselő szokásait, hogy a legmegfelelőbb típust ajánlhassuk számukra, ami nem feltétlenül a legdrágább katergória lesz.

Lencse technológia

Az Essilor már több, mint 170 éve fejleszti a lencséit, hogy a legkényelmesebb viseletet biztosítsa viselői számára. 

Milyen Varilux lencsék léteznek?

A Varilux lencsék csúcskategóriája a Varilux XR Series, mely segíti az elektonikus eszközök használatával tűzdelt, felgyorsult életvitelhez való alkalmazkodást:  lehetővé teszi a távolságok közti gyors váltást minimális fejmozgás mellett is, és minimalizálja a mozgás közben lehetséges imbolygó érzést, amit a dioptriák közti átmenet okoz.

A Varilux Phsyio 3.0 lencsék szintén széles látóteret biztosítanak távolra, és emellett köztes és közeli zónában is jól teljesítenek, ha valaki csak minimális mennyiségben használ napközben számítógépet. 

Ha kifejezetten távolra keres valaki megoldást, de nem szeretné cserélgetni a szemüvegét, miközben közelre néz, akkor a felső-közép kategóriába tartozó Varilux Comfort Max lencsével is elégedett lesz!

Mennyibe kerül egy pár Varilux lencse?

A multifokális szemüveglencse árát meghatározza: a keret típusa (teli / damilos), a dioptria mértéke (vékonyítás nélküli / vékonyított lencse), a lencse felületkezelése (kékfényszűrős / páramentes), a lencse típusa (színtelen / fényresötétedő), csatorna kialakítás.
Emiatt pontos árkalkulációt csak a vizsgálatot követően tudunk végezni, az igények felmérése után.

Egy pár prémium kategóriás, színtelen
VARILUX MULTIFOKÁLIS LENCSE kedvezményes ára

 

Multifokális lencse
(Varilux Comfort MAX 1,5)
Multifokális lencse
(Varilux Comfort MAX 1,6)
Multifokális lencse
(Varilux Physio 1,5)
Multifokális lencse
(Varilux Physio 1,6)
Multifokális lencse
(Varilux XR design 1,5)
Multifokális lencse
(Varilux XR design 1,6)
Prémium kategória ●●●●○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●● ●●●●●
Csatornaszélesség ●●●○○ ●●●○○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●● ●●●●●
Látáskomfort ●●●○○ ●●●○○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●● ●●●●●
Kedvezményes ár 221.040 Ft
176.830 Ft
263.000 Ft
210.400 Ft
310.660 Ft
248.530 Ft
368.200 Ft
294.560 Ft
367.780 Ft
294.225 Ft
436.760 Ft
349.410 Ft

 

A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek és nem tartalmazzák a teljes Varilux lencse kínálatot. 

Ha megvan a megfelelő Varilux lencse,
jól fogok látni mindenhova?

Sajnos még egy csúcstechnológiás szemüveglencse sem garancia a tökéletes látásra, ha nem megfelelő az optometrista és látszerész munkája. Tehát nagyon nem mindegy, hol készíttetjük el a szemüvegünket! Ahhoz, hogy a szemüveglencse azt tudja nyújtani, amit a gyártó ígér, elengedhetetlen a legjobb dioptria, a jól illeszkedő keret és a tökéletes feljelölés. 

Legtökéletesebb dioptria

A tökéletes dioptria nem pusztán éles képet ad, hanem két szemmel kényelmesen viselhető.
Se nem túl gyenge, se nem túl erős, mert az mind a látómező szélességének szűkülését okozza.

Jól illeszkedő keret

Ahhoz, hogy éles látást biztosítson egy multifokális szemüveg, a keretnek mindig fixen, ugyanazon a helyen kell lennie, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy jól üljön az orrunkon és be legyen állítva a fülünkön, ne csúszkájon.

Pontos feljelölés

A kitekintési pontot tűpontosan a pupillára kell illeszteni és meg kell határozni az olvasó rész helyét.
Ha ezek elcsúsznak, akkor nem lesz kellően széles a látómező, akármilyen csúcskategóriás lencsét választottunk. 

Az Opticonic Optikában elkészítjük a tökéletes multifokális szemüveget, Önnek már csak viselnie kell!

Ha megvan a megfelelő Varilux lencse és tökéletesen van elkészítve,
jól fogok látni mindenhova?

A válasz igen! Ön jól fog látni mindenhova! Azonban van még egy faktor, ami kikerülhetetlen ahhoz, hogy használni is tudja a multifokális szemüvegét. Az pedig az Ön idegrendszere. Nem véltelenül mondják, hogy a multifokális szemüveget akarni kell használni és meg kell tanulni látni vele. Ezért is érdemes minél fiatalabban, 40 éves kor körül el kezdeni viselni, hiszen annál könnyebben tanulja meg az agy a használatát. 

Mi történik, ha mégsem sikerül megszokni? 

Legalább 2-3 hétig folyamatosan hordani kell a multifokális szemüveget – nem cserélgetve a korábbi szemüveggel – ennyi idő minimum szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, hogy tényleg nem tudja megszokni az idegrendszer a szemüveglencse konstrukcióját. 

Ha így alakulna, akkor az Essilor megszokási garanciát vállal és biztosít egy külön távoli és egy olvasó / munkaszemüveg lencsét a multifokális lencse helyett.  

Az Essilor lencsék további hatalmas előnye, hogy a lencse ára tartalmat egy törés- és karcgaranciát is, ami akkor is érvényesíthető, ha az Ön hibájából sérül, vagy megy tönkre a lencse.

Várjuk szeretettel az Opticonic Optikában, hogy Ön is tökéletesen láthasson!

Értékeléseink

4,9