A Varilux XR multifokális szemüveglencse az Essilor legújabb fejlesztésű, szemmozgásra érzékeny multifokális szemüveglencséje, melyet mesterséges intelligencia segítségével terveztek több, mint 1 millió szemüvegviselő adatai alapján, hogy mozgás közben is azonnali élességet és távolságok közötti zökkenőmentes átváltást nyújtson viselőjének. 

A lencsegyártók különböző gyártási technológiákat alkalmaznak, melyek láthatatlanul, de mérhetően tesznek különbséget a multifokális lencsék között. Tapasztalataink és pácienseink visszajelzése alapján az Essilor Varilux multifokális lencsék segítik leginkább a gyors alkalmazkodást, csökkentik az imbolygó érzést és biztosítják a könnyű hozzászokást.

Az XR-motion™ optimalizálja a lencséket az Ön receptértéke és látási szokásai alapján, így folyamatos éles látást biztosítva. A Nanoptix® technológia csökkenti az optikai hibákat a lencse széli részein, hogy mozgás közben, például lépcsőn sétálva, minimalizálja a zavaró “hintaeffektus” érzetet. Az Xtend® karnyújtásnyi távolságokban azonos fejtartás mellett több tekintési irányban is éles tiszta képet eredményez a dinamikus munkavégzés érdekében. 

Miért a Varilux XR multifokális lencse a legjobb?

Silmo d’Or díjas multifokális lencse

 A lehető legjobb multifokális szemüveglencse az Essilor kínálatában.

Jobb látás élesség

A viselők 97%-a jobb általános látást tapasztalt a jelenlegi multifokális szemüveglencséjéhez képest.

Könnyű megszokás

A viselők 95%-a az első napon megszokta a lencsét.

Mennyibe kerül egy pár Varilux XR multifokális lencse?

A multifokális szemüveglencse árát meghatározza: a keret típusa (teli / damilos), a dioptria mértéke (vékonyítás nélküli / vékonyított lencse), a lencse felületkezelése (kékfényszűrős / páramentes), a lencse típusa (színtelen / fényresötétedő), csatorna kialakítás.

Emiatt pontos árkalkulációt csak a vizsgálatot követően tudunk végezni, az igények felmérése után.

Egy pár prémium kategóriás, színtelen
VARILUX MULTIFOKÁLIS LENCSE kedvezményes ára

 

Multifokális lencse
(Varilux Comfort MAX 1,5)
Multifokális lencse
(Varilux Comfort MAX 1,6)
Multifokális lencse
(Varilux Physio 1,5)
Multifokális lencse
(Varilux Physio 1,6)
Multifokális lencse
(Varilux XR design 1,5)
Multifokális lencse
(Varilux XR design 1,6)
Prémium kategória ●●●●○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●● ●●●●●
Csatornaszélesség ●●●○○ ●●●○○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●● ●●●●●
Látáskomfort ●●●○○ ●●●○○ ●●●●○ ●●●●○ ●●●●● ●●●●●
Kedvezményes ár 221.040 Ft
176.830 Ft
263.000 Ft
210.400 Ft
310.660 Ft
248.530 Ft
368.200 Ft
294.560 Ft
367.780 Ft
294.225 Ft
436.760 Ft
349.410 Ft

 

A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek és nem tartalmazzák a teljes Varilux lencse kínálatot. További részletekről érdeklődjön az üzletben!

Ha megvan a megfelelő Varilux lencse,
jól fogok látni mindenhova?

Sajnos még egy csúcstechnológiás szemüveglencse sem garancia a tökéletes látásra, ha nem megfelelő az optometrista és látszerész munkája. Tehát nagyon nem mindegy, hol készíttetjük el a szemüvegünket! Ahhoz, hogy a szemüveglencse azt tudja nyújtani, amit a gyártó ígér, elengedhetetlen a legjobb dioptria, a jól illeszkedő keret és a tökéletes feljelölés. 

Legtökéletesebb dioptria

A tökéletes dioptria nem pusztán éles képet ad, hanem két szemmel kényelmesen viselhető.
Se nem túl gyenge, se nem túl erős, mert az mind a látómező szélességének szűkülését okozza.

Jól illeszkedő keret

Ahhoz, hogy éles látást biztosítson egy multifokális szemüveg, a keretnek mindig fixen, ugyanazon a helyen kell lennie, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy jól üljön az orrunkon és be legyen állítva a fülünkön, ne csúszkájon.

Pontos feljelölés

A kitekintési pontot tűpontosan a pupillára kell illeszteni és meg kell határozni az olvasó rész helyét.
Ha ezek elcsúsznak, akkor nem lesz kellően széles a látómező, akármilyen csúcskategóriás lencsét választottunk. 

Az Opticonic Optikában elkészítjük a tökéletes multifokális szemüveget, Önnek már csak viselnie kell!

Ha megvan a megfelelő Varilux lencse és tökéletesen van elkészítve,
jól fogok látni mindenhova?

A válasz igen! Ön jól fog látni mindenhova! Azonban van még egy faktor, ami kikerülhetetlen ahhoz, hogy használni is tudja a multifokális szemüvegét. Az pedig az Ön idegrendszere. Nem véltelenül mondják, hogy a multifokális szemüveget akarni kell használni és meg kell tanulni látni vele. Ezért is érdemes minél fiatalabban, 40 éves kor körül el kezdeni viselni, hiszen annál könnyebben tanulja meg az agy a használatát. 

Mi történik, ha mégsem sikerül megszokni? 

Legalább 2-3 hétig folyamatosan hordani kell a multifokális szemüveget – nem cserélgetve a korábbi szemüveggel – ennyi idő minimum szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, hogy tényleg nem tudja megszokni az idegrendszer a szemüveglencse konstrukcióját. 

Ha így alakulna, akkor az Essilor megszokási garanciát vállal és biztosít egy külön távoli és egy olvasó / munkaszemüveg lencsét a multifokális lencse helyett.  

Az Essilor lencsék további hatalmas előnye, hogy a lencse ára tartalmat egy törés- és karcgaranciát is, ami akkor is érvényesíthető, ha az Ön hibájából sérül, vagy megy tönkre a lencse.

Várjuk szeretettel az Opticonic Optikában, hogy Ön is tökéletesen láthasson!

Értékeléseink

4,9